En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Gresskarsuppe med chili – perfekt på en kald dag

Da var det tid for del 2 av gresskarserien. Som jeg nevnte i mitt tidligere innlegg om gresskarlykter, så kan gresskar brukes til flere ting. I tillegg til å brukes til halloweenlykter er de selvfølgelig gode å spise! Man kan lage mye godt av gresskar, men denne gangen gikk jeg for suppe. Passer perfekt når man kommer kald og sulten inn etter en lang, skummel runde med knask eller knep. Denne oppskriften holder til 4-6 personer, avhengig av hvor sulten man er.

GRESSKARSUPPE

Du trenger:

Smør til steking
1 kg gresskarinnmat i biter, samt gresskarkjerner
3 hakkede sjalottløk
4-5 hvitløksbåter
2-3 ss finhakket rød chilipepper
2,5 ts korianderfrø
2 dl appelsinjuice
1 l kyllingkraft/buljong
3,3 dl matfløte
Maldonsalt og nykvernet sort pepper, evnt. chilipulver

Sånn gjør du det:

Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på Maldonsalt og evnt. chilipulver og avkjøl.

Skjær toppen av gresskaret, hul ut kjøttet og skjær det i terninger. Smelt smøret i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 2-3 minutter til det er mykt. Tilsett appelsinsaft, kraft, salt og pepper. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Kjør suppen i en blender, eller bruk stavmikser rett i gryta. Hvis du vil være veldig fin på det kan du sile suppa. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper, og evnt. mer chili.

Jeg serverer suppen med frisk hakket koriander og ristede gresskarfrø, med focaccia som tilbehør.

Bon appetit!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: