En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Vivian Maier – den hemmelige fotografen

En dag i 2007 er amerikaneren John Maloof på auksjon i Chicago. Han er på jakt etter dokumentasjon av det gamle Chicago, og kommer over en haug med gamle negativer og filmer som han kjøper i håp om at det finnes noe materiale fra Chicago der. Det er tilsammen cirka 100.000 bilder, og de viser seg å være tatt av en dame ved navn Vivian Maier. Maloof begynner å gå gjennom materialet, og fremkaller noen av filmene som ennå ikke er fremkalt. Bildene er av utrolig høy kvalitet, og det går opp for Maloof at han har snublet over en skatt! Han forsøker etter hvert å spore opp Maier, bare for å oppdage at hun døde et par dager før han begynte å lete etter henne. Dette bygger selvfølgelig opp under mysteriet rundt denne hemmelighetsfulle damen. Man vet ikke mye om henne, annet enn at hun ble født 1. februar 1926 i New York og døde 21. april 2009. Hun levde store deler av livet i Chicago, og hun var ugift og barnløs. Hun jobbet som barnepike i mange år, og mange av bildene hennes er sannsynligvis av barna hun passet. Ellers var hun visstnok en svært privat person, og viste ikke fram bildene sine til noen så lenge hun levde.

The Apartment er et galleri som alltid er i bevegelse. De okkuperer ledige lokaler der de kan, og viser fotografier fra inn- og utland. The Apartment ble startet opp av fotografene Massimo Leardini og Marcel Leliënhof, samt grafisk designer Torgeir Hjetland. De har nå fått til et samarbeid med John Maloof, og fram til 4. desember viser de et utvalg bilder av Vivian Maier i Bryggegangen 4 på Tjuvholmen i Oslo.

Vi la søndagsturen innom galleriet i dag, og et besøk der anbefales virkelig! Dette er vakre fotografier i sort-hvitt som virkelig har fanget gatelivet i 50- og 60-tallets Chicago og New York. Dette er også en salgsutstilling, så her er det mulighet for å sikre seg noen lekre julegaver. Her ser du noen av mine favoritter fra utstillingen:

Alle foto: Vivian Maier

Du kan lese mer og se flere bilder av Vivian Maier på bloggen til John Maloof.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggere like this: