En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Hjemmelaget adventsstake

Da var adventstiden i gang, og i går hentet vi frem adventsstaken som husets yngste lagde da han var 5 år. Det er en enkel og fin stake som er lett å lage, og ideen har jeg hentet fra jeg selv gikk i barnehagen og lagde en tilsvarende stake. Den lever fremdeles i beste velgående hos mine foreldre.

For å lage staken brukte vi en bit av en tykk grein som vi fant i skogen. Det er viktig at den ligger stødig, så vi fant en grein med en liten utstikker som den kan støtte seg på. I tillegg brukte vi selvtørkende leire, lyseholdere, ståltråd og diverse pynt (du får alt du trenger på Panduro). Poden valgte krystallkuler, anisblomster, kanelstenger og tørkede blomster, men her er det vel bare fantasien som setter grenser. Alt fra naturlige ting som kongler, nøtter, bær, greiner og krydder til perler, glitter og engler kan brukes. Leiren finnes også i flere farger, og kan males dersom du ønsker det. Vi likte det naturlige steinliknende uttrykket på denne leiren.

Selve monteringen er enkel: Sørg først for at greinen ligger stødig. Form deretter 4 kuler av leiren i passende størrels. Disse skal være base for lyseholdere og pynt. Fest kulene med jevn avstand på greinen og pass på at de sitter godt. Stikk deretter lyseholderene på plass – sørg for at de står nogenlunde loddrett. Så er det bare å surre ståltråd rundt pynten og stikke den inn i leiren til du er fornøyd med resultatet. La staken stå over natten slik at leiren tørker, og så er staken klar til bruk. Hvis noen av delene løsner kan de festes med litt lim. Og skal du være skikkelig avansert kan du dyppe dine egne adventslys. Jeg gjorde det den gangen i barnehagen, men i år går vi for kronelys.

Ha en fin adventstid!

Du vil kanskje også like Starter juleforberedelsene med å lage perlehjerter og Snøkrystaller i papir på vindusruta og Jeg har tatt naturen med inn i stua

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggere like this: