En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Pynt opp ute med en iskrans

Nå som kulda tydeligvis har kommet for å bli passer det perfekt å pynte opp litt utendørs med is. Jeg har laget en iskrans i en gammel puddingform, og hengt den i et vindu sik at lyset kan skinne igjennom. Prinsippet er såre enkelt; du finner en dertil egnet form, putter oppi det du vil bruke til pynt, fyller opp med vann, setter formen ut – og så venter du. Når vannet har blitt til is kan du skylle formen et par sekunder under varmt vann slik at kransen løsner. Fest et bånd rundt kransen og heng den opp. Så er det bare å håpe at gradestokken holder seg på minussiden en stund til.

Til pynt har jeg brukt litt glitter, noen blomster fra en svibel, noen tynne kvister sprayet med hvit- og sølvmaling og små grankvister. Du kan også bruke f.eks. kongler, nøtter, bær, frukt, blader, krydder e.l.

Dersom du ikke har en form med hull går det også an å lage en skål, eller lysholder av is. Da fyller du først en bolle med det du vil pynte med, pluss vann. Så legger du en mindre bolle oppi den store, og tynger den ned med noe (f.eks. en kopp) slik at når vannet fryser får du en skålform. Sett skåla ute på et bord, og tenn et lys eller fyll den med kongler, nøtter eller noe annet fint.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggere like this: