En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Deilig kremet aspargessuppe

Suppe er godt! Det er bare å innrømme det – først som sist. Og da snakker jeg selvfølgelig ikke om posesuppe, men god hjemmelaget suppe fra grunnen av, med gode råvarer. Det beste er at det i grunnen er ganske enkelt, og man kan lage ganske mange ulike supper med omtrent samme utgangspunkt. I dag laget jeg aspargessuppe, siden vi hadde igjen en bunt asparges etter helgen. Med litt spennende garnityr ble dette en deilig, varmende suppe på en kald, tåkete dag.

DU TRENGER:

1 bunt asparges (500 gram)

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

1 l kyllingbuljong

2 dl matfløte

salt og pepper

litt olje til steking

garnityr etter ønske

SÅNN GJØR DU DET:

Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres i litt olje til det blir blankt (ca 1 minutt). Kutt av den nederste delen av aspargesene og kast dem. Grovhakk resten av aspargesen, men behold tuppene litt lenger. Ha aspargesen i gryta og fres lett sammen med løken. Ha i hvitvin og kyllingkraft, kok opp og la det småkoke til aspargesen er mør (5-10 min). Ta ut noen av toppene slik at de kan brukes til pynt. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i fløten og varm opp til kokepunktet. Smak til med salt og pepper.

Suppa serveres med garnityr etter ønske. Jeg brukte aspargestoppene som jeg hadde tatt ut, en klatt rømme, noen små biter med sprøstekt serranoskinke og ristede pinjekjerner. Det kan også være godt med f.eks. røkelaks, parmesanflak, bacon osv. Godt brød passer også bra til. God appetitt!

Garnityret sank ned i suppa, derfor synes det ikke så godt på bildet.

Du vil kanskje også like Varmende indisk gulrotsuppe og Gresskarsuppe med chili – perfekt på en kald dag

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: