En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Jentetur til Montenegro

Jeg er så heldig å kjenne en herlig jente som ikke bare er fantastisk venninne, men som også har et hus i Montenegro. Og ikke nok med det; hun inviterer venninnene sine på bursdagsfeiring i Montenegro. Sa da drar vi da – og tilbringer noen nydelig dager ved en fjord som jeg tipper ble designet av den samme som laget Geirangerfjorden. For en gjeng med hardtarbeidende karrierekvinner og småbarnsmødre var dette som en skikkelig vitamininnsprøytning i form av soling, skravling, svømming i fjorden, gåturer og ikke minst mye god mat og vin.

Montenegro er noe helt for seg selv. Jeg har vært i de fleste sydeurpeiske land, som alle har sitt særpreg, og Montenegro har noe helt eget. Det er vanskelig å sette fingeren på hva det er, men jeg tipper det har litt å gjøre med den blågrønne fargen på det klare fjordvannet, de bratte fjellene som skråner ned mot fjorden, de vakre, gamle steinhusene med slitte trelemmer foran vinduene, og de små steinbryggene som slynger seg langs vannet.

Huset vi bodde i ligger i en liten landsby som heter Prcanj, ca 10 min fra den historiske byen Kotor som ligger innerst i Bokafjorden. Vi var der i begynnelsen av juni, altså før høysesongen, noe som gjorde at det var befriende lite turister der. I juli, derimot, kryr det av dem. Vi hadde dermed puntaen (liten steinbrygge) for oss selv. Det er ikke så mange strender i området der vi var, så bading og soling foregår fra disse puntaene, som det er mange av.

I juni kan været fremdeles være litt utsabilt (dvs litt som en norsk sommer), men heldigvis forutsigbart. Med utgangspunkt i dette dannet vi oss raskt et slags mønster for dagen. En typisk dag besto av følgende:

Stå opp, ta på bikini og hoppe i fjorden (fantastisk måte å våkne på), hente kaffe og frokost og tilbringe morgentimene i sola på puntaen. Rundt lunsjtider skyet det til, så da var det å slenge på seg kjole og sandaler og rusle bort til en restaurant i nabolaget. Spise lunsj ute under en markise mens det regnet (og kanskje lynte og tordnet litt). Det gikk mye i deilige fisk- og sjømatretter, og den enkle, men nydelige salaten sopska, som vi forelsket oss i alle sammen. (Sopska består av solmodne tomater, agurk, løk og mild chili med rikelige mengder revet ferskost – med noen dråper balsamico og olivenolje. Mmm.) Det pleide å klarne opp under kaffen, så da ruslet vi tilbake til huset. Tok en liten tur, kanskje. Mange bratte bakker i nabolaget som var ypperlige for små treningsturer. Mer bading og soling. Skifte til en annen kjole og litt høyere sandaler. Vin og tapas på puntaen. Ut og spise på en lokal restaurant. Hjem igjen. Natta. Og slik gikk nu dagan – selvfølgelig med små variasjoner.

For den som har lyst på litt mer aktivitet enn dette så byr Bokafjorden på flere muligheter i form av blant annet båtturer, kajakkpadling og fisking. Det er også flust med muligheter for korte og lengre fotturer i fjellene rundt, og gamlebyen i Kotor, som står på UNESCOs verdensarvliste, er et must.

Så hva består egentlig en jentetur til Montenegro av, i bilder? Jo, i hvert fall litt av dette:

Puntaer – de gamle steinbryggene.

Blomster inne og ute.

God mat og drikke.

Gamlebyen i Kotor.

Fine sko.

Vakre dører.

Og den fantastiske Bokafjorden.

Hvis du fikk lyst til å reise til Montenegro nå (og det håper jeg du fikk) så leies huset vi bodde i ut til turister. Du kan lese mer om huset her: http://www.ownersdirect.co.uk/montenegro/mn238.htm

Og mer om Montenegro kan du lese her:

http://www.montenegroholiday.com/

http://www.kayakmontenegro.com/

http://www.montenegroservice.no/

Du vil kanskje også like Miniguide til Krakow og Snapshots fra Helsinki

Reklamer

2 Responses to “Jentetur til Montenegro”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggere like this: