En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Deilig julekonfekt

En av gledene ved juleforberedelsene er å lage julegodis selv. Vi baker litt også, men 7 sorter har vi aldri fått til. Derimot er marsipankonfekt i ulike versjoner en gjenganger. Dette er en selvkomponert julekonfekt som vi lager varianter av hvert år. Smaker nydelig, og er perfekt som en liten gave pakket pent inn, servert til kaffen, eller puttet rett i munnen. Her fins det mange variasjoner over temaet, men grunnoppskriften er slik som dette:

DETTE TRENGER DU:

Nougat

Marsipan

Sjokolade etter smak

Strøssel

SLIK GJØR DU DET:

Del nougaten i små biter, pakk hver bit inn i marsipan og trill mellom håndflatene til runde kuler. Smelt sjokolade over vannbad. (Jeg bruker 50/50 melkesjokolade og mørk sjokolade, men du kan bruke det du synes er best. Som en liten variasjon kan du blande inn en fløteskvett, litt brandy, rom eller likør.) Trill marsipankulene én og én rundt i den varme sjokoladen og løft dem forsiktig opp med en gaffel. Rull dem så i en skål med strøssel etter ønske (evnt. finhakkede nøtter eller mandler), legg dem på matpapir og sett kjølig. Yummy!

Du vil kanskje også like Mmm – hjemmelagde sjokoladetrøfler! og Ingen jul uten sild: Tomatsild

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: