En personlig blogg om det som inspirerer meg i hverdagen.

Miniguide til Palma

Har akkurat kommet tilbake fra en liten jentetur til Palma på Mallorca. 3 dager med sol, varme, sommerfølelse, shopping, god mat og drikke, strandliv og dansing. Rett og slett gode opplevelser! Akkurat nå føles den lange høsten og vinteren i Norge litt meningsløs – samtidig tror jeg at jeg kan leve en god stund på minnene fra en super tur. Palma har tydeligvis blitt den store destinasjonen for venneturer, for vi støtte på flere andre venninne- og vennegjenger fra Norge, og byen var full av turister – deriblant masse nordmenn. Dette er med andre ord ikke stedet for deg som ønsker rolige og stille omgivelser, men hvis du derimot synes det er helt topp med god sommervarme i luft og sjø i september, og elsker liv og moro og masse folk, da er Palma stedet for deg.

Dette er på ingen måte ment å være en utfyllende guide til Palma. Jeg har kun laget en liten oppsummering av det vi rakk på disse tre dagene, og det er åpenbart mye, mye mer å utforske, både i Palma og på resten av øya. Må nok tilbake en gang …

Alle bildene er tatt med min iPhone.

BO

Dette var en jubileumstur for jentegjengen, så vi har spart en stund, og spanderte på oss et opphold på Hotel Tres, et av Palmas fineste hoteller. Beliggende i et tidligere palass fra 1500-tallet, midt i gamlebyen, er hotellet et perfekt utgangspunkt for de fleste aktiviteter. Det er en nordmann som står bak, og hotellet har derfor mange norske gjester (her er det best å ikke slenge rundt seg med kommentarer om de andre gjestene …). Vi bodde 7 stykker fordelt på to dobbeltrom med terrasse og en juniorsuite. Innredningen på hotellet er moderne og stilig, kombinert med elementer fra det opprinnelige bygget, som store, mørke trebjelker i taket. En morsom detalj er glassgulvet rett utenfor heisen i øverste etasje i det ene bygget – kanskje best å ta trappa hvis du har skikkelig høydeskrekk … Frokosten serveres i bakgården som prydes av en egen palme. Og på taket av hotellet finnes to forskjellige takterrasser, med god utsikt over byens tak, til sjøen og mot katedralen. På den ene er det også et lite basseng, med glassvegg på den ene siden (igjen dette med høydeskrekken …). Fantastisk fint! Vi tilbragte tid på taket både på dagtid og nattestid. Herlig! Hotellet har mine varmeste anbefalinger!

Hotel Tres

SPISE

Palma er full av spisesteder, og i gamlebyen, rett utenfor dørene til hotellet, kryr det av dem. Både i de trange, små gatene og rundt torgene kan man velge og vrake. Som varmehungrige nordmenn foretrakk vi stedene der vi kunne sitte ute og spise. Den dagen vi kom var vi bare såvidt innom hotellet for å legge fra oss bagasjen og skifte til sommerklær før vi startet turen med det første måltidet; en herlig tapaslunsj på tradisjonelle La Taberna de la Boveda, selvfølgelig akkompagnert av rikelige mengder cava. Restauranten ligger langs strandpromenaden, men har også en mindre avdeling inne i gamlebyen. Ved Plaça de Drassana ligger blant annet Bar Coto, og en fargerik og uhøytidelig restaurant med enkel mat og egen bar. Det siste måltidet på turen var også det mest minneverdige. På anbefaling fra hotellet tok vi turen litt inn i byen til Emilio Innobar – en moderne restaurant med et spennende kjøkken inspirert av både Japan, Mexico og middelhavslandene. Restauranten selv kaller det «Fine Fusion». Vi bestilte en tasting menu, og fikk servert en rekke små retter som alle kunne smake på. Maten ble tilberedt i et åpent kjøkken, slik at vi kunne følge med underveis. Servicen var upåklagelig og maten var nydelig! Denne restauranten er defintivt verdt et besøk.

La Taberna de la Boveda

Emilio Innobar

SHOPPE

Palma er et eldorado for shoppere! Her er noe for en hver smak. I de trange gågatene i gamlebyen finner man små og rare butikker med alt fra klær og sko til leker, søtsaker og smykker. Langs de større gatene ligger de store kjedene som Massimo Dutti, Zara og Mango, designerbutikker som Louis Vuitton og som en hver spansk by med respekt for seg selv en stor avdeling av El Corte Ingles (à la Steen & Strøm). I gatene rundt Plaça Mayor er det spesielt mye skobutikker. Det er fort gjort å la kredittkortet gå varmt, men med priser som ligger et godt stykke under norsk nivå er det lett å la seg rive med. Selv innleder jeg høsten med et par flunkende nye sko.

Shopping i Palma

GJØRE

Det er mye fint å gjøre i Palma. Bare det å rusle rundt i de trange brosteinsgatene er en opplevelse i seg selv, eller sette seg på en kafé ved en av byens mange plasser, drikke god kaffe og se på folk. Katedralen er en av byens største og vakreste severdigheter, og i gatene rundt myldrer det av liv med gatekunstnere og turister (akkurat den biten ble litt masete for min del), men katedralen er virkelig vakker og imponerende. Det vi ikke rakk denne gangen, men som jeg gjerne vil gjøre neste gang, er å leie sykkel og sykle langs strandpromenaden. Den er godt tilrettelagt med egen sykkelvei. Er du litt mer bedagelig anlagt kan du også leie Segway, og bare rulle avgårde. Vil du slappe enda mer av kan du legge deg på stranda som går langs hele byen og nyte sommervarmen til langt utpå høsten. Luksusvarianten av strandlivet er å legge seg på en av beach club-ene som ligger litt utenfor sentrum. For et fast beløp får du en solseng for hele dagen, håndkle og lett servering. Du slipper sand i bikinien og har tilgang til toaletter.

Bakgate i Palma

Katedralen i Palma

UT PÅ TUR

Det som virkelig gjorde denne turen til opplevelse for oss var en liten dagstur med veterantog til Sóller, og veterantrikk videre derfra til Port de Sóller, en pittoresk liten landsby ved sjøen lenger nord på øya. Vi koste oss skikkelig på togturen, med utsikt til Mallorcas vakre fjellandskap. Det aller morsomste var å stå ute på plattformene i enden av togvognene i fart. I Port de Sóller ligger restaurantene som perler på en snor, og vi inntok lunsjen på en av dem. Ikke verdens beste mat, men god rosévin og nydelig utsikt veide opp for det. På vei tilbake til trikken fristet det med et bad, og siden byen ligger beskyttet inne i en liten bukt må det ha vært minst 25 grader i vannet. Herlig!

Port de Sóller

FESTE

Palma er en god by for festløver. I gamlebyen kryr det av barer, og vi fant et lite salsasted i Carrer de Vallseca som var litt tomt på hverdagene, men som fyltes godt opp på fredagen. På Neo Cultural i gata nedenfor serverte de gode drinker. Den morsomste opplevelsen her var kanskje Abaco, som ligger vegg-i-vegg med Hotel Tres, med inngang rundt hjørnet. Lokalet er et digert, gammelt herskapshus som er dekorert med enorme blomsteroppsatser, mengder av frukt (ut over gulvet!), overdådige kandelabre, skulpturer og store bur med undulater, for å nevne noe. I bakgården står kurvmøblene rundt en fontene, og bestiller du drinken som bærer stedets navn får du den servert i et krystallglass som rommer minst en halv liter(!). Klientellet har en overvekt av godt voksne folk, men også ungdommen syntes det var gøy å vinke til til vennene sine i bakgården gjennom vinduene i de vakre rommene i 2. og 3. etasje. Vil du virkelig riste løs på dansegulvet må du bevege deg litt vestover i byen langs strandpromenaden – ca 15-20 minutter å gå, eller en kort taxitur – for å finne de kuleste nattklubbene. Vi hadde det gøy på dansegulvet på Mirablau, som holdt åpent til folk ikke orket mer. Titos og El Divino skal også være bra.

Drinkene på Abaco

Da gjenstår det vel egentlig bare å ønske deg god tur! Skulle du ønske å skaffe mer informasjon om Palma før du drar anbefaler jeg deg å laste ned reiseguidene for Mallorca i Stay.com – eller lage din egen.

Du vil kanskje også like Jentetur til Montenegro og Miniguide til Krakow.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggere like this: